joi, 25 septembrie 2008

Comunicare cu animale: puiul sau oaia?

Ei bine, nu intreb si eu cine a fost mai intai, oul sau gaina? ci intreb cine e mai inspirational intr-o reclama cu animale sau pasari: puiul sau oaia?

Sa vedem spotul de la comunicarea pentru puiul Ave:



"Ave - puiul tau in fiecare zi" beneficiaza de un spot prost, nerealistic (in linia comunicarii de la Transavia cu"...zboara puiule..zboara.."), cu o animatie care mie imi aduce aminte de desenele animate cu Mihaela de acum vreo 20 de ani. Personajele sunt parca lihnite de foame si devin primitive cand vad un pui congelat. Iti cam taie pofta de mancare.. Nu e de mirare ca reclama asta a primit numai critici nefavorabile si nici ca unii oameni au devenit vegetarieni...

Mai am un spot, tot cu 'personaje' din lumea animala:
Uite ca si cu un animal cum e oaia poti sa comunici un mesaj corect. Animalul nu e spectaculos in existenta lui, dar pus bine in contextul unui spot si cu o idee creativa buna, uite ca si-au facut treaba cei de la Ogilvy pentru comunicarea Festivalului de Animatie de la Bucuresti. Si aici tot de animatie e vorba in reclama, dar parca oile s-au descurcat mai bine... :)
Puiul sau oaia? este mai ok in comunicare (de care gen o fi ea, comunicarea) ?!...asa ca sa nu ne gandim numai la mancare...

2 comentarii:

Marius Cruceanu spunea...

si cu animalele poti comunica de ce nu, nu mai departe de iarna trecuta un prieten comun a stat de vorba cu un caine vreo ora in plus se minuna ca si movila de piatra il aproba chiar, un alt prieten cu ochelari a si latrat la un patruped, deci posibilitatea bineinteles extraordinara de a te intelege cu un animal exista numai ca doar unii au acest har...ce-i drept si dupa anumite ore nu de scoala ci de petrecut...aaa inca un lucru ca era sa uit feritiva de asemenea exemplare, si nu de animale este vorba, ci de exemplarele umane uneori tubeaza...si ca o parere personala unii raman asa!

Anonim spunea...

cititi blog-ul intreg, destul de bine