miercuri, 17 septembrie 2008

Cum sa te lasi (si) de fumat.

Cam de o saptamana internetul zbarnaie de comentariile asupra campaniei antifumat initiata de M. Sanatatii a carei -imagine- este 'vedeta de televiziune Mihaela Radulescu. De ce? Sa recapitulam un pic.

Campania sociala (de altfel buna initiativa) care este impotriva fumatului are un timing de 5 luni si la care participa (sa promoveze mesajul campaniei) mai multe vedete TV de pe la noi. Cu o comunicare la nivel national (presa, tv, radio, OOH, indoor) initiativa Ministerului promite mult.

Asta teoretic. Practic campania a inceput cum nu se poate mai eronat. Uite asa: prima 'vedeta' care promoveaza mesajul "Stop fumat!" este Mihaela Raduleascu, cu o atitudine sexy care indeamna la renuntarea la fumat si la mai mult sex (?!) :

Da. Ce-ar fi de spus aici? Bloggerii si ziarele au despicat firul in parte despre mesajul campaniei. Eu zic doar atat: imaginea Mihaelei (care are si ea o varsta, e atat de siliconata, si nu mai are nici o atractie la publicul larg) nu prea transmite nimic sexy, ba dimpotriva cred ca nu e deloc potrivita sa apara in ipostaza asta cu chilotei rosii comunicand intr-o astfel de grava problema cum e fumatul. Ce o fi fost in capul creatorilor acestei campanii? Ce impact mai are Radulescu, asa dezbracata? Ce prestanta? Ce atitudine care trasmite seriozitate, cand vorbim despre sanatatea noastra? gresit rau...si o alegere proasta...

Asa zice toata lumea. Drept urmare, ironia faptelor:

Bloggerii nu au stat mult pe ganduri si au ironizat campania (ceea ce a si declansat un adevarat scandal intre protagonista si Antena 2 care a difuzat printul modificat live pe postul de tv). Sincer asa merita demersul asta.

S-a gandit bine, s-a dorit semnalarea unei probleme si acordarea de ajutor, dar s-a ajuns la caterinca, cu o imagine total nepotrivita (logic ca Radulescu a primit o caruta de bani sa apara in campanie), si bani cheltuiti aiurea fara nici un rezultat sau efect. Tipic romanesc.

PS: nu intentionam sa comentez si eu despre aceasta actiune "eronata", dar cand am vazut posterul cu MR mare pe un bloc din Focsani am ramas neplacut suprins. Ce parere au oamenii obisnuiti (care nu stau pe net sau comenteaza pe bloguri) cand vad un personaj 'obosit', dezbracat, vrand sa fie convingator? O parere proasta...

8 comentarii:

Anonim spunea...

:) nu sunt nici pe departe vreun fan al Mihaelei, in schimb fata arata foarte bine si la varsta pe care o are. punct. s-ar putea sa fie siliconata. si ce? arata bine si o spun toate topurile realizate de reviste pentru barbati.

... despre campanie ...
mihaela nu a luat nici un ban, ba chiar a contribuit cu 12000 euro la realizarea ei.

Anonim spunea...

sa ne lase cu cu toate nenorocirile astea...comparatia asta te face sa te iei de fumat.
poate sa isi ridice mihaela tatele pana la gat si sa isi reconstruiasca tot ce se poate medical insa asta nu o sa schimbe niciodata ca e baba...sau batranica la modul mai politicos.
femeia asta arata bine cu haine pe ea, (mit japonez) dar dezbracata e la fel de atragatoare ca babuta care isi matura ogorul.
te indeamna mai mult sa iti fie mila sau sa te amuzi pe seama asta.
sunt atatea fete/femei frumoase (a nu se citi bune) in tara asta si eu au ales-o pe radulesc...e intoarcerea fosilelor? mai devreme piersic, acum radulescu..ce urmeaza...Jean Constantin?

Anonim spunea...

good point Dan ...

Anonim spunea...

Nu fumez. Si nu sunt un fan al Mihaelei Radulescu. Emisiunile ei mi se par plicticoase...
Dar nici ipocrita nu pot sa fiu. Este vizibil ca munceste mult pentru statutul de vedeta (fara ghilimele) pe care si l-a castigat.
Desi lipsita de charisma, incearca in permanenta sa isi depaseasca limitele: studiaza, este implicata in proiecte profesionale si afara patratelului numit tv, are grija de imaginea ei (si nu ma refer doar la felul in care arata ci si la faptul ca rareori a fost subiect de discutie in tabloide), este implicata in campanii umanitare.
Hai sa nu fim rautaciosi, frustrati sau misogini...

alina spunea...

fanii Mihaelei sunt deopotriva femei si barbati.pe langa alte femei de varsta ei sau chiar mai tinere,arata ok.cred ca am incercat sa ma uit intr-o duminica la emisiunea ei...mai bine lasa.in schimb se implica in tot felul de proiecte si se chinuie sa invete cate ceva...aveam o parere buna in general despre ea...pana cand am vazut la tv cum ii arata o parte importanta o decolteului lui oprescu,aproape rugandu-se de el sa ia masa impreuna(doar divorteaza).cat despre intrebarea campaniei:momentan e cam singura placere...

alina spunea...

apropo...nu cred ca se lasa nici un barbat de fumat pt un blow job...

Marius Cruceanu spunea...

ptr un singur blow job niciodata dar ptr 2 mai stam de vb si in plus iti dai seama sa ai 2 placeri deodata ... sa si fumezi in timp ce...

Anonim spunea...

se scrie legat :)