miercuri, 25 iunie 2008

Brand Manajeru'

Stim cu totii ca romanii sunt un popor inventiv si mucalit, care imbina sa zicem traditia specific romaneasca si noutatea zilelor de azi. Fapt corect, probabil ca nu se intampla numai la noi, numai ca la romani iese ceva de-a dreptul amunzant, bascalia fiind la mare cinste.
Internetul este plin de clipuri virale care arata realitatea romaneasca, cu bune si cu rele, dar de fiecare data cu zambetul pe buze, pentru ca noi stim mai bine ca oricine sa facem haz de necaz.

Bascalia tipic romaneasca este la mare cautare si in publicitate, spoturile cu tarani ca vor sa se emancipeze sau cu Dorel care suport glumele colegilor de munca fiind printre cele mai apreciate.

Acest spot mi-a atras atentia prin ceea ce am subliniat mai azi: adaptarea trendului de europenizare si de elemente "cool", de oameni de 'afara' la traditia romaneasca si la folclorul care ne-a ridicat atatea secole. Ce a iesit...tipic de la noi..Brand Manager in sat (!):

Oare sutem pregatiti sa fim si noi "in business" cu cei din Europa?...sau ducem lipsa de ciobani?

By the way, interesanta campania la Business Standard. :)

2 comentarii:

Unknown spunea...

nu imi place reclama..da` deloc!!

Anonim spunea...

REGULI CIUDATE - Daca ar trai in alte tari, VIP-urile mioritice ar fi aspru pedepsite Daca la noi doar "copiii spun lucruri trasnite", in alte tari, de acest lucru se ocupa cei care adopta legile. Unele dintre ele sunt atat de stupide, incat te umfla rasul numai cand le citesti. Daca ar trai in alte state, vedetele noastre ar plati amenzi sau ar intra chiar la inchisoare.
Iata numai cateva legi "contra naturii" care inca mai functioneaza in unele tari. In Alaska, este interzis ca doi reni sa se imperecheze pe strada intre orele 7:00 si 19:00. De parca renii ar sti sa se uite la ceas!

AMENDATI. Asta nu-i nimic, in Thailanda este ilegal sa pleci din casa fara sa porti lenjerie de corp. Ce de amenzi ar fi trebuit sa plateasca Daniela Gyorfi daca ar fi trait in zona amintita! Caci a fost o perioada in care cantareata umbla fara lenjerie intima chiar si la spectacole. In Singapore, daca nu tragi apa la o toaleta publica, te poti alege cu o amenda destul de mare. Teo Trandafir n-a platit amenda, insa a stat blocata in WC, caci nu stia ca daca nu tragi apa ramai "captivus". Teo a povestit la o emisiune cum a ramas ea incuiata in buda. Abia dupa ce a tras apa, i s-a deschis si usa toaletei.

Legea pedepseste aspru existenta a doua vibratoare in aceeasi casa. Noroc ca Laura Andresan nu traieste in Arizona, acolo unde se aplica aceasta prevedere.

TINERI SI NELINISTITI. Este ilegal sa te urci in copaci in Oshawa, Ontario. Bine ca Paula Seling nu-i canadianca! In copilarie, solista se "spanzura" prin toti copacii care-i ieseau in cale. In Wawa, Ontario, este ilegal sa arati afectiune in public duminica. Dinu Maxer si Nicoleta Luciu ar trebui sa treaca pe-acolo numai in timpul saptamanii.

Este ilegal sa fumezi in orice loc public in Singapore. Oare ce-ar face Bodo sau Liana Stanciu? Dar mai ales Cristi Minculescu, care ne-a dezvaluit ca fumeaza si cate trei tigari o data? Barbatii nu au voie sa scuipe in fata sexului opus in Alabama. Daca fotbalistii nostri ar fi acolo, inseamna ca pe stadioane n-ar mai fi nici picior de fata! Este interzis sa mergi pe partea dreapta a unei carari din Australia. La noi poti sa mergi si pe sapte carari, ca nu te intreaba nimeni de sanatate. Tinerii care poarta costume de baie n-au voie sa stea la o distanta mai mica de 12 inci (cam 30 cm) unul de altul in Bloemfontein, Africa de Sud. Slava Domnului ca vedetele noastre fac plaja la Marea Neagra…