marți, 20 mai 2008

Picatura...din balta cu peste!

Trilogia spoturilor Cava D'oro a ajuns la al3lea episod:



De data asta povestea clipului este cu "pestisorul" de aur: 'taranii din spoturile anterioare sunt acum la pescuit unde au mare noroc, au prins "pestisorul de aur". Ideea e preluata din bacurile celebre celebre cu "pestisorul" de aur, numai ca de data asta 'pestisorul' nu are nici un pic de...stil.

Umorul din primul clip a inceput sa devina cam fortat in urmatoarele 2 spoturi, iar ideea incepe sa se piarda. Sugestia agentiei de publicitate care a facut aceasta campanie, care zice ca:

"Este intr-adevar un spot pentru elite. Putini pot intelege ce am vrut sa comunicam. [...] Mai ales chestia aia, cu “Niste tarani”. A fost atat de subtila incat nu s-au prins decat foarte putini: oamenii fini din publicitate, politistii, locuitorii din mediul rural (taranii, nepeiorativ) si cei din urban."

mi se pare nerelevanta. E adevarat ca are un limbaj popular, usor de absorbit, dar in comparatie cu "Unirea" sunt foarte departe, parerea mea.

In fine, impactul continuarilor primului spot s-a diminuat dar interdictia RAC la acest prim clip cred le-a prins chiar bine, cu atata notorietate la campanie si discutii pe forumuri sau bloguri (desi probabil ca cei care au dezbatut nu sunt in publicul tinta).

Astfel, cred ca ar trebui sa asteptam si noi sa prindem "pestisorul de aur" ca sa ne indeplineasca...macar 3 dorinte.

Niciun comentariu: