marți, 22 septembrie 2009

Londra, orasul

Scurta dar intensa, vacanta la Londra a fost deosebit de placuta si interesanta. Este un oras superb, cu farmecul britanic ferm si prezent peste tot, in ciuda miilor de turisti sau straini care aglomereaza strazile si celebrele locatii de vizitat.

Am remarcat preocuparea englezilor pentru civilizatie, confort si respect, indiferent ca este vorba de timpul in care astepti sa se faca verde la semafor, sau iti cumperi o sticla de apa. Toti iti zambesc, te saluta, te respecta. Gasesti peste tot indicatoare sau puncte de informare cu oameni dispusi sa te ajute, mijloace moderne de transport in comun pentru care nu astepti foarte mult, exista senzatia de siguranta si de o buna conduita in societate.

De asemenea, isi pastreaza si respecta valorile, si stiu sa le puna in valoare. In toate zonele de interes sau de vizitat londonezii te fac sa te simti confortabil, iti dau impresia ca tu le faci un serviciu pentru ca intri intr-un muzeu sau intr-un magazin, si nu invers.

Londonezii sunt eleganti, relaxati, increzatori. Putin sobri, dar respectuosi. Eleganti si practici, dar mai ales civilizati.

Am ramas impresionat de imensa Londra, cu frumoasele sale parcuri sau muzee, cu palatele gradioase sau de cladirile moderne cu sticla si bond, care insa se integreaza perfect in atmosfera britanica, sobra si eleganta, utila si confortabila.

See you soon London!

Niciun comentariu: