joi, 24 septembrie 2009

Coldplay & Jay-Z live@Wembley sau cum arata un concert perfect

Am avut sansa (multumesc foarte mult Carmen) sa particip sambata 19 septembrie la ultimul concert Coldplay din turneul mondial Viva la Vida Tour 2009, de pe stadionul Wembley. Nu sunt cel mai mare fan al trupei britanice, dar stiam majoritatea pieselor si eram foarte curios sa vad ce inseamna un concert de o astfel de amploare la Londra, mai ales ca in deschidere era prevazut insusi The King of Rap, Jay-Z.

Organizarea concertului a fost impecabila, desi au fost aproximativ 70.000 de oameni, energici si pusi pe distractie intr-o seara superba de toamna. Sunetul a fost perfect, vizibilitatea foarte buna din orice zona a stadionului (cu 3 ecrane gigant), iar artistii de pe scena implicati, cu atitudine si cu deschidere catre public.

Jay-Z a fost la inaltime, desi nu a prestat decat aproape o ora, timp in care euforia si energia spectatorilor l-a facut sa se simta foarte bine! S-a vazut din atitudinea si din placerea cu care a cantat impreuna cu fanii sai. Insa punctul culminat al serii a explodat cand cei patru artisti Coldplay au venit pe scena, trupa fiind foarte iubita in Anglia. Fiind in zona de pe teren din fata scenei am simtit pe viu dragostea fanilor, care au cantat absolut toate versurile cantecelor lor, sarind, tipand si aplaudand non-stop.

Show-ul Coldplay a fost perfect! Cele mai bune piese ale lor, confetti, artificii deasupra stadionului, o scena secundara in partea stadionului opusa scenei unde au cantat 2 piese (si pentru fanii din spate), un unplugged cu piesa Billie Jean a raposatului MJ, doua bisuri, multa energie, fantezie, placere si muzica adevarata!

O jumatate de ora de ploaie, chiar la inceputul programului Coldplay a mai racorit numarul mare de spectatori de pe teren (tribunele de pe Wembley sunt total acoperite), completand atmosfera de senzatie si de spectacol. Un eveniment de nota 20, din orice punct de vedere.

Urmatoarele clipuri surprind prea putin din atmosfera extraordinara de pe Wembley, dar..enjoy:Niciun comentariu: