marți, 20 ianuarie 2009

Masacru in Delta Dunarii!

Pacatul se pedepseste, mai devreme sau mai tarziu! Probabil ca nu la asta s-au gandit vanatorii care au facut un adevarat masacru in Delta Dunarii la inceputul acestui an, cand au fost ucise sau ranite mai multe specii rare de pasari (lebede si pelicani mai ales, specii strict protejate la care vanatoarea este interzisa conform legii).

Cum adevarul iese oricum la iveala, chiar si cand iti doresti mai putin, ONG-ul "Una e natura" din Vrancea a surprins sambata trecuta pe lacul Uzlina cateva poze socante:

S-a pornit un adevarat scandal in media, e si firesc impotriva acestui odios braconaj. Cred ca e prea putin si toti trebuie sa luam atitudine impotriva dezastrului si mai ales impotriva autoritatilor care sunt iresponsabile in protejarea acesti Rezervatii a Biosferei si in a identifica infractorii care distrug specii rare si incalca nonsalant legislatia.

Este trist si un mare pacat! Si ar trebui sa popularizam protestul si sa luam atitudine impotriva vanatorii in Delta Dunarii!

3 comentarii:

blue spunea...

De ce sa luam atitudine impotriva vanatorii in Delta Dunarii?
De ce numai acolo?
De ce nu luam atitudine cand se prezinta la mizeria aia de televiziune PRO-TV emisiuni despre delicatese culinare din carne de urs?
De ce nu luam atitudine impotriva lui Tiriac, care organizeaza periodic vanatori de mistreti la care Adrian Nastase e mare tintas?

Ce anume va irita? Vanatoarea in Delta? Vanarea unor specii pe cale de disparitie? Vanatoarea in sine?
sau poate violenta pura ascunsa inclusiv in spatele acestui gest?
Poate nu stiti ca vanatoarea e considerata un sport!?

Ar trebui sa luati pozitie fata de violenta, nu fata de vanatoarea in Delta Dunarii. Fata de actul curmarii unei vieti. Fata de halul in care ne punem nevoile noastre deasupra unor nevoi esentiale ale altor specii. Punem nevoia noastra de divertisment mai presus de dreptul la viata in libertate al altei specii. Punem comoditatea noastra in a ne procura hrana deasupra dreptului la o existenta fireasca a atator specii deviate si care azi nu mai au sens decat pe drumul dintre o ferma si un loc de sacrificiu.

Masacrul din Delta Dunarii e nimic in comparatie cu masacrul cotidian din abatoare si poate ca e o urmare "fireasca".

Pofta buna!

blue spunea...

nu mai gasesc link-ul spre emisiunea pomenita dar uite ce articol:
gratie Romsilva!

Suntem un neam de imbecili .... dar de ce am face exceptie?
Suntem o specie care merita sa dispara :(

Anonim spunea...

bataia de joc.
exista vanatoare sportiva si nenorocirea asta. aia sportiva e controlata etc. asta e doar o bataie de joc..de genul daca pot sa te calc pe cap..apai te calc ca asa vreau eu.